Florien

Psychosociaal therapeut in Bussum

Florien werkt op een eigen geïntegreerde manier met verschillende werkvormen, vanuit een holistische kijk op de mens. Daarbij is de eigenheid van de cliënt voor haar leidend. Soms haakt de therapie in op een bewustwordingsproces dat al een heel eind gevorderd is. Soms zijn het de eerste stapjes op een nieuw pad van persoonlijke groei en ontwikkeling.

Moniek

Hulpvraag

Alles uit het leven van nu, of van eerder in het leven (zoals situaties rond verlies, confrontaties, zingevingsvragen), emoties en stemmingen (zoals boosheid, verdriet, somberte, angst, eenzaamheid, verliefdheid), of verlangen (naar bijvoorbeeld daadkracht, verbinding, het kunnen stellen van grenzen, naar opener durven te zijn, zingeving) kan een ingang zijn om bij Florien in therapie te komen.

Klachten

Klachten als angst en paniek, zwaarmoedigheid, onzekerheid, overspannenheid en stress worden veelal ervaren aan het lijf (bijvoorbeeld onrust, spanning, benauwdheid, een knoop in je maag, hartkloppingen). Klachten bij burn-out, trauma, rouw en bij ontwikkelingsvraagstukken zijn doorgaans niet eenduidig. Het is belangrijk om aandacht te hebben voor het geheel van alles wat zich aandient. In dat proces ontstaat er vaak meer ruimte voor wie je bent, wat je overkomen is en hoe je dat ervaart of draagt. In dat proces kan (innerlijke) bewegingsvrijheid en levensvreugde terugkeren of ontdekt worden.

Begeleiding

Soms doet een goed gesprek al wonderen, en is het fijn om gehoord te worden en wat handvatten te krijgen om met obstakels in het leven om te kunnen gaan. Florien begeleidt mensen ook op een diepere laag, tussen het vertellen door, of met oefeningen, door luisteren naar het lichaam erbij te betrekken. Het gaat dan om ervaringsgerichte therapie. De cliënt ontdekt gaandeweg de begeleiding wat, en hoe er iets anders kan, of wat er heling zoekt. Vanuit eigenheid en het doorgronden van de situatie krijgt het veranderingsproces vorm.

Lichaamsgericht

Het lichaam weet als er iets geraakt wordt, wat er gezien wil worden, wat er dwars zit. En daar kunnen we aandacht voor hebben. Dat is vaak een hele opluchting voor wat er dwars zit. Door op te merken en te erkennen hoe het voelt. Waar het eventueel aan doet denken, of waar het behoefte aan heeft of mee te maken heeft. Zo komen we terecht in een voortgaande beweging. Levensenergie gaat stromen, vraagstukken verhelderen, zin ontstaat, pijn en verdriet worden dragelijker

Met welke hulpvragen kan ik jou o.a. helpen

 

Persoonlijke groei en ontwikkeling

Relatieproblematiek

Overspoeling door emoties

Familiegeschiedenis

Levensfase problematiek

Omgang met blokkade, schaamte, schuld

Niet bij gevoel kunnen komen

Herken je jezelf in een van deze aspecten? Neem dan contact op voor een vrijblijvende kennismaking. Je bent van harte welkom om te onderzoeken wat de mogelijkheden zijn.

Wellicht staat jouw vraag er niet tussen. Kans is groot dat ik je wel kan helpen, ik zie graag je bericht tegemoet.

Ik bied de volgende therapievormen aan

Individuele relatietherapie

Voice Dialogue

Online therapie

Focusing in Therapie

Existentieel coachen

Ik heb de volgende opleidingen genoten

Institute for Transformational Psychology (ITP): 2-jarige opleiding Voice dialogue en transformatie psychologie

HBO psychosociale opleidingen (SPSO)/Academie Integrale Menswetenschappen

Con Amore opleidingen: Psycho Sociale Basis Kennis (PSBK)

Universiteit van Amsterdam: Drs Culturele Antropologie

Jungiaans coachen en andere verdiepende en verbredende workshops

FocusCentrum Affien de Vries: 2-jarige specialisatie Focusing in Therapie

Ik ben aangesloten bij

LVPW logo

Tarieven

€60,00 Kennismakingsgesprek van 1 uur
€125,00 Sessie van 1 tot 1½ uur
Mijn therapietarieven zijn vrijgesteld van btw. Bij coaching (bedrijfskosten) komt er 21% btw bij.

Wachtlijst

Nee

Wie kan ik helpen

Volwassenen en jongvolwassenen (vanaf 20 jaar)
Individuele therapie

Stuur mij een bericht